Toeristische bezienswaardigheden

Het Domein van de Grotten van  Han

Meer dan 500.000 jaar geleden verliet de Lesse, een rivier  aan de rand van de Ardennen , haar natuurlijke vallei om zich ondergronds een weg te banen door  het zogenaamde Boine-Massief .  2km. verder  verschijnt ze weer bovengronds. Daardoor heeft de Lesse bijgedragen aan de vorming van een buitengewoon netwerk van ondergrondse grotten : de grotten van Han. Dit fenomeen van onderduiken en weer verschijnen van de rivier is een van de weinige in West-Europa.

Het netwerk van grotten dat kan worden ontdekt onder het ‘Massief’ is van uitzonderlijke schoonheid. In de voorbije 250 jaar hebben de Grotten van Han reeds meer dan 30.000.000 bezoekers aangetrokken : dit verklaart de 3 Michelinsterren in de Groene Gids !

MUDIA (educatief kunstmuseum)

MUDIA,  trouw aan zijn slogan ’l’Art autrement’ (Kunst op een Andere Manier), stelt  zich voor als een museumattractie. De prioriteit is plezier te hebben  in het Museum ! Meer dan 300 originele en internationale werken vanaf Gotiek  en Renaissance tot heden  bieden een uniek overzicht van de geschiedenis van de Kunst: Véronèse, Brueghel, Rodin, Spilliaert, Wouters, Picasso, Modigliani, Giacometti, Magritte, Hergé, Franquin, Geluck, enz.

Schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen, foto's, strips, films, digitale en interactieve attracties, spelletjes, quizzen, uitdagingen,  vreemde en fascinerende verhalen, alles wordt hier gedaan opdat de bezoeker een unieke ervaring zou beleven, een echte artistieke en speelse onderdompeling!

Het Château de Lavaux-Sainte-Anne

Wilt u de zeden en gewoonten van het adelijke leven van de 17e en 18e eeuw in een weelderig landelijk  kasteel ontdekken? Het Château de Lavaux - ook een van de beroemdste gebouwen van Wallonië en geklasseerd als belangrijk erfgoed in het Waals Gewest - is de perfecte plek!

U kan  uw bezoek afronden in het Museum van de Natuur, dat  volledig gerenoveerd werd,  voordat u verder doorgaat in open lucht in het wetland  (waterrijk gebied) van de Famenne waar flora en fauna u zeker zullen verbazen!

Euro Space Center

Het Euro Space Center, een uniek ruimtevaartmuseum  in Europa, nodigt u uit om de ruimte te ontdekken en de impact ervan op ons dagelijks leven te begrijpen. Een unieke ruimtebeleving!

Kom mee aan boord voor een ruimtemissie en ervaar het dagelijkse leven van astronauten! Herbeleef de verovering van de ruimte en wandel op de maan en op Mars.

Uw bestemming? Een reis naar de ruimte via :

  • een spektakelparcours,
  • de Spaceshow (een 5-D ervaring),
  • tentoonstellingen,
  • Space Heroes (kruip in de huid van een ruimteheld…)