Welkom

Au Jardin de Camille

is een vakantiehuis voor 8 personen in een oud gebouw dat volledig gerenoveerd werd in 2018-2019 voor een perfect verblijf in de Ardennen. Een grote tuin, een terras en een wellnessruimte zijn een garantie voor een onvergetelijke vakantie in een vakantiehuis met label 3 korenaren.

Gelegen in de Haute-Lesse, gemeente Wellin, toegangspoort tot het uitgestrekte grote bos van Saint-Hubert, is dit het startpunt van vele toeristische attracties (domein Grotten van Han, kasteel van Lavaux,...) en activiteiten in volle natuur (wandel- en paardentochten,  mountainbiken, enz.).

Wij verwelkomen u graag!

Annick en Jean-Luc

Wat voorgeschiedenis

Camille,

Mimie voor de vrienden,

Mamy Camille voor klein- en achterkleinkinderen,

was de naam van mijn grootmoeder die bijna haar hele leven in dit huis woonde, eerst met haar ouders die het hadden gekocht, dan met haar man en vervolgens met haar kinderen. Dit huis heeft gelukkige dagen gekend (huwelijk, geboorten, communies,...) maar ook minder vrolijke met de oorlog in het bijzonder.

Omdat ik aan mijn geboortedorp erg gehecht ben wilde ik na het overlijden van mijn grootmoeder dit historische huis een tweede jeugd geven.

Deze grondige renovatie (we behielden nog alleen de muren en het dak!) heeft anderhalf jaar geduurd. We deden uitsluitend beroep op lokale bedrijven en ambachtslieden.  We bedanken ze hierbij nogmaals voor hun bijdrage.

Sinds april 2019 is het vakantiehuis geopend en sinds juli 2019 werd het door het Bureau van de algemene commissaris voor Toerisme geclassificeerd als Gîte 3 Epis.

De "Tribois" is een oude wijk van Wellin die zijn ziel heeft behouden, met oude boerderijen langs de straat en met nog een plein met een oude trog waar vroeger veebeurzen plaatsvonden.

20190321 172559 reduit